Uutiset

9.2.2024Haloo STM, missä soten sisältöohjausLue lisää »20.1.2020Muotokuva Eläkeliiton LehmirantaanLue lisää »18.11.2019Ilta-Sanomien haastattelu 19.10.2019Lue lisää »

Meiltä on kysytty

Mitä tarkoittaa sukupolvien ketju?

Me vastaamme: Puhu alle 10-vuotiaalle lapselle aina rauhallisesti ja pussaa hellästi. Kun olet vanhainkodissa, lapsesi tulevat katsomaan sinua pyytämättä.

Mitä on politiikka?

Me vastaamme: Politiikka on kamppailua, joskus jopa taistelua ihmisten hyvän arjen ja arvokkaiden asioiden puolesta. 

Miten voi olla ”aina ihmisen puolella”?

Me vastaamme: Elämä on täynnä valintoja. Joka päivä. On hyvä pysähtyä ajattelemaan, mikä vaikutus teollani tai ajatuksellani on minuun tai kanssaihmisiini. Huomaa, kuinka pienissäkin asioissa voi asettua ihmisen puolelle. Tommy Hellsten on pukenut ajattelutavan upeasti: ”Kohti nöyrän rakkauden iloa.”

Paloiko "Donnerin" tupakka?

Me vastaamme: Ei palanut. Ei noussut savua, koska ei ollut tulta. Valokuvan "tupakka" oli hankittu trikkikaupasta. Imitaatiossa käsiteltiin myös historiaa, jolloin tupakoiva Donner oli eduskunnan terveysterroristien hampaissa.

(Kysymys koskee tällä sivustolla julkistettua uutiskuvaa Donner-imitaatiosta. Kuvassa ”Donnerin” kädessä on tupakka. Jörn Donner on lopettanut tupakoinnin).

Ovatko ehdokkaat ruttotautisia?

Me vastaamme: Eivät tietenkään. Ehdokkaat ovat tavallisia ihmisiä, aktiivisia yksilöitä. He etsivät yhteyttä kanssaihmisiin ja selvittävät äänestäjille, millaisiin arvoihin uuden eduskunnan työ pohjautuu. He toivovat saavansa keskustella ja väitellä vilkkaasti ja liikkua avoimesti kaikkialla. Heistä tarttuu vain energia.

Ryhtyykö Eevakin presidenttiehdokkaaksi?

Me vastaamme: Yksi puolueen ulkopuolinen on ehdottanut, mutta me katsomme, että kannatus ei ihan riitä myönteisen ilmoittautumisvastauksen antamiseen.